TOKAT / ZİLE - Şehit Emre As İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

''18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma'' programımız okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programımız, istiklal marşı ve şehitlerimize saygı duruşu ile başlayıp, öğrencilerimizin şiirleri, kısa tiyatroları ve slayt gösterileri ile devam etmiştir.

Bu programda emeği geçen tüm öğrencilerimize ve programı hazırlayıp sunan Türkçe öğretmenimiz Nurcan AKBULUT2a teşekkür ederiz.

Mrt

Etwinning projesi olan Dönüşümlü Yaşat ( Keep İt Alive With Recyling) isimli proje okulumuzun anasınıfı Hatice HOŞBAŞ, Kastamonu Safizer ve Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu öğretmenleri ve Romanya ortaklı öğretmenlerin katılımı ile başlamıştır. Çocuklara geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırmak için yapılan projeye katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

Ock

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında  uygulanmak üzere öğrencilerimizin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" hazırlanmıştır.

Bu kapsamda;

- Kitap Sergisi

- Bilgi Yarışması

- Sanatsal Etkinlikler

-  Geneksel Çocuk Oyunları

- Kahvaltı Organizasyonu

- Tekerleme Yarışmaları

- Eğlenceli Oyunlar

- Matematik Yarışmaları

- Çiğ Köfte Partisi

- Sinema Etkinliği

- Akıl ve Zeka Oyunları

gibi etkinlikler düzenlenmiştir.

Yoğun geçen bir dönemin ardından öğrenci ve öğretmenlerimizin aktif katılımları ile gerçekleşen etkikler, öğrencilerimizi eğlendirerek üzerlerinde ki yorgunluğu atmaları amaçlanmıştır. Herzaman olduğu gibi bu süreçte de emeklerini esirgemeyen olayın mimarı öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyor, "Kısa Bir Mola" diyerek öğrenci ve öğretmenlimize iyi tatiller diliyoruz.

Ekm

13/17 Ekim 1951 tarihinde eğitime yeniden  başlayan, milletimizin  manevi geleceğini şekillendirmekte öncülük eden imam hatip okullarının açılışının, 72. Yıldönümü münasebetiyle hazırladığımız programımız okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programımız; Kuran tilaveti, Feyzi ŞENSES hocamızın açılış konuşması, şiir ve ilahilerle devam etti.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.

Haz

Eğitim sürecinde öğrencilerimizi motve etmenin yolları konusunda öğretmenlerimizle müzakere toplantısı yapıldı.

Haz

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Cemal AYGÜN önderliğinde öğrencilerimiz, harçlıklarıyla sokak hayvanları için mama alarak uygun yerlerde dağıtımlarını gerçekleştirdiler. Canlılara karşı merhamet duygularının pekiştirlmesi adına yapılan bu projeye emek veren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8. sınıf öğrencileri için LGS'ye yönelik tavsiyeleri içeren broşür son sınıf öğrencilerimize dağıtılmıştır.

Haz

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz tarafından haftanın ayet ve hadisleri panosu oluşturuldu.

Haz

Okulumuzun  öğretmenlerinin yabancı ortaklar ile birlikte   yaptıkları e Twinning projesi başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Şehit Emre As İmam Hatip Ortaokulu anasınıfı öğrenci ve öğretmenlerimizin “ ileri dönüşüm ve farkındalık “ projesi kapsamında hazırlamış oldukları el emeği göz nuru sergimiz için  Elif ERDOĞAN ve Hatice HOŞBAŞ hocalarımıza  çok  teşekkür ederiz.

Haz

Beden eğitimi öğretmenimiz Hasan DURAN tarafından öğrencilerimize geleneksel oyun (körebe, çelik çomak, beş taş vb.) şenlikleri düzenlendi..

Haz

Öğrencilerin yorum ve muhakeme gücünü artırması amacıyla, meslek derslerinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli soruları akıllı tahta üzerinden Din kültürü ve Ahlak Bilgiis öğretmeni Şeyda EVCAN tarafından uygulamalı olarak çözümlendi.

Haz

Güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması konulu seminer  Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenimiz Cansu YEŞİL tarafından verildi.

Haz

Eğitim ortamlarını güzelleştirebilmek için Bilişim Teknolojileri öğretmeni Cansu YEŞİL önderliğinde öğrencilerimizle okul içi mekanlarda, koridor ve sınıf cam kenarlarında saksıda çiçek yetiştirildi.